მეცნიერებმა, ბავშვებისთვის „ფასთ-ფუდის“ მთავარი საშიშროება დაასახელეს

«РИА Новости» -ს ინფორმაციით, ბავშვები, რომლებიც „ფასთ-ფუდით“ იკვებებიან, დიდი რისკის ქვეშ არიან.

მეცნიერების მონაცემებით, „სწრაფი კვება“ ორგანიზმში ისეთ ნივთიერებებს აგროვებს, რომელიც კვებით ალერგიას იწვევს. ეს, განსაკუთრებულ ხიფათს ბავშვებისთვის წარმოადგენს.

კვლევის შედეგად, „სწრაფი კვების“ მოყვარულებს, ნახშირწყლებით დაფარული დიდი რაოდენობით ცილოვანი და ცხიმოვანი მოლეკულები აღმოუჩინეს.